2014. január 29., szerda

Kiállítás ajánló: Mátray Magdolna kiállításEz a meghívó emlékezni, tiszteletet adni hív bennünket. A Hagyományok Háza szervezésében Mátray Magdolna emlék kiállítás nyílt a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum időszakos kiállító termében. Ezen a kiállításon láthatjuk alkotásai mellett Mátray Magdolna féltve őrzött eszközeit:


gyűjteményének darabjait:
az általa készített könyveket, kiadványokat:a nemzetközi kiállításokon kapott elismeréseit:az Aranycsipke díj pályázaton díjazott alkotásokat: 


A kiállítást feltétlen érdemes megnézni. Ízelítőt kaphatunk abból a szemléletből, amit hosszú évek kutatásának eredménye alapján alakított ki, és képviselt Mátray Magdolna.  Munkáiban nagyon jól nyomon követhető a csipke magyar népi hagyományainak átültetése a modern kor kultúrájába. Láthatjuk azokat az alkotásokat, amelyeknek iránymutatónak kell lenniük a jövőben is. Figyelembe kell vennünk iránymutatását alkotásaink elkészítése és minősítése során is.

A kiállítás helye: 1011 Budapest, Szilágyi Dezső tér 6
Nyitvatartási ideje: H-Cs: 9-16, P: 9- 13 óráig ( csengetni kell)
Megtekinthető: 2014.03.14.-ig

Az Mátray Magdolna munkásságát és néhány alkotását bemutató képet lehet megnézni a Magyar Csipkemúzeum februári tárlatán. A tárlat 2014.02.03.-ától tekinthető meg itt.


3 megjegyzés:

  1. Remek beszámoló! Különösen örülök neki, mert félő, h. nem tudom megnézni.
    Kár, h. ilyen behatárolt időben lehet megnézni a kiállítást...

    VálaszTörlés
  2. Mivel nem tudok elmenni, már a képeknek is nagyon örülök! Köszönöm!

    VálaszTörlés