2014. április 16., szerda

A békéscsabai Lencsési Csipkeverő Klub a Textiles Konferencián

A békéscsabai nyári táborról annak idején beszámoltam, de a csipkeverő csoport munkájáról későbbre ígértem a beszámolót. Most érkezett el az ideje ennek a beszámolónak. A nyári tábor témája a gyapjú csipke volt. Ekkor, 2013 nyarán kezdődött el a felkészülés a békéscsabai XIV. Országos Textiles Konferencia pályázatára Tóthné Kiss Szilvia vezetésével. A felvidéki csipkék közül válogattunk mintákat, vertük a csipkét. Lakástextileket díszítettünk  a gyapjú csipkékkel. A textileket Debreczeni János mezőberényi szövőműhelye készítette számunkra. Az eredmény nem maradt el, a zsűri Arany oklevéllel jutalmazta a Klub munkáját.
Az elkészült alkotások:


A részletek:























Az alkotásokat tervezték és készítették Tóthné Kiss Szilvia vezetésével:
Hangyási Lajosné, Kis Lajosné, Kudlákné Balázs Noémi, Kónya Sándorné, Kurtics Mónika, Sindelné Kovács Anna, Tóth Gézáné, Tóth Károlyné.

3 megjegyzés:

  1. Kati! Csodálatosak! Számomra egész újszerűek - egész modernek! Mindamellett ez nálam nem mindig dicséret, de most igen:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A csipke klubban Tóthné Kiss Szilvia iránymutatásával fontosnak tartjuk, hogy olyan alkotásokat készítsünk, amelyek a mai ízlésvilágnak megfelelnek. Szeretnénk nem a "fióknak" dolgozni, hanem a mindennapi életben használható darabokat készíteni.

      Törlés
  2. Követendő törekvés, valóban a mai ízlésvilág. Használható, a viselet hordható.

    VálaszTörlés