2016. október 26., szerda

Csipkés dobozok

Az előszobában a fogasok mellett nem volt egy olyan hely, ahol tarthattam volna a kesztyűimet, sáljaimat. Így született meg az ötlet, hogy készítek egy csipkével díszített dobozt, amely befogadja a kiegészítőket. El is készült a prototípus, amit több másik követett. Ezen kis csipkés dobozok bármelyikével sok örömet szerezhetünk annak, akit megajándékozunk vele.


 A szögletes doboz alapjául egy cipős doboz szolgált.


Hogy a narancssárga mintázat még véletlenül se látszódjon át, bevontam csomagoló papírral a dobozt.


A doboz bevonásához szükség volt kender spárgára, ragasztó pisztolyra. Próbálkoztam más ragasztókkal is, de a ragasztópisztolyt találtam a legjobbnak.


A doboz aljának bevonását az alsó szélénél kezdtem, s folytattam addig, amíg elértem azt a szintet, amíg a doboz teteje ér.A tetejének bevonását az oldalánál kezdtem, s követtem a tető vonalát. Így szép mintázat alakult ki a doboz tetején.


A belsejébe fehér vászonból varrtam bélést. A bélés kihajlik a doboz külsejére, egészen rá a madzaggal bevont részre. Itt ügyelni kell a bőségre, mert a madzag miatt nagyobb a kerület. Ha ezzel készen vagyunk, akkor már tudjuk a csipke pontos hosszát. Keskeny szélcsipkét készítünk. amit rávarrunk a bélés megfelelő oldalára. 


Így el is készült a dobozunk:




S ha már elkészült a doboz, készítettem egy másikat is. Ehhez a műanyag vitaminos dobozt használtam fel.

A dobozt bevontam kender spárgával, Majd körbevettem egy csipkeszalaggal, amit masnira kötöttem.


Ilyen kis szélcsipkéket használtam:

 A mintákat a netről gyűjtöttem, eredetüket nem ismerem. A mintarajzuk:







7 megjegyzés: