2017. május 17., szerda

115 éves a Halasi csipke - pályázat

A hungarikum halasi csipke 115. éves évfordulója alkalmából csipketervrajz készítési pályázatot írt ki a Földművelésügyi Minisztérium, a Hagyományok Háza, a Kiskunhalas Város Önkormányzata, a Halasi Csipke Közalapítvány. A pályázat célja a világhírű halasi csipke továbbfejlesztése, művészi színvonalának további emelése, a halasi csipkének, mint a magyar népi iparművészet kiemelkedő alkotásának gazdagítása volt.A pályázat témája: 10-20-30-40 cm-es méretben kerek, ovális vagy szögletes terítő, falikép, valamint méretmegkötés nélkül: női-férfi ruhadísz tervezése.
A pályázat díjait a májusban Kiskunhalason megrendezett Csipkeünnep megnyitó rendezvényén adták át.  A díjnyertes terveket a Csipkeház csipkevarrói kivarrták, s így kerültek bemutatásra. 
A pályázaton az első díjat Venczel László terve kapta Paksról:


A második díjat Pajorné Berta Gyöngyi Kiskunhalasról:


A harmadik díjat Tóth Béláné Szolnokról vehette át:


A Bíráló  Bizottság különdíját Bródi Mária kapta Kiskunhalasról:A Földművelődésügyi Minisztérium különdíját Mezei Izabella kapta Magyarszékről:


Gratulálok a tervezőknek és a kivitelezőknek.
A Halasi csipkéről többet megtudhatunk itt:
http://www.halasicsipke.hu/
és ITT

A hungarikum halasi csipke 115. éves évfordulója alkalmából kiírt csipketervrajz készítési pályázat díjazottai: - See more at: http://www.halasicsipke.hu/index.php?route=journal2/blog/post&journal_blog_post_id=59#sthash.USbSJ56g.dpuf

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése