2017. július 12., szerda

Karkötő 1

Fémvázas karkötőt készítettem vert csipkével díszítve. A csipkét üveg lencse védi.



A fém karkötő alapot ITT vásároltam. Rögtön kettőt vettem, biztos, ami biztos.


Idáig nem is volt probléma. Számomra a neheze csak most kezdődött. A csipke mérete 2cm lehetett, de ne csak egy kivágott valami legyen, hanem egy kerek egész. Nekiláttam a mintáim böngészésének. Szép is legyen, de túl sok kitűzés se legyen benne, mert nem férnek el a gombostűk. Először egy kis hunnia motívumra gondoltam. A kontúrszál vastagsága miatt elvetettem. Ekkor ugyanis nem tudom beragasztani a csipkét, s az üveg lencsét. Bár a gyakorlottaknak lehet, hogy ez nem okoz gondot, de ebben az eljárásban kezdő voltam,vagyok. Több motívumból a következő kettőt választottam:






A virág motívumnál csak a kontúrt használtam, s félveréssel készítettem a virágot. A másik motívumot a minta szerint használtam fel.
Egyiptomi 140-es cérnát használtam a csipke elkészítéséhez.



Időnként nagyítót használtam, hogy lássam, hova is kell kitűzni.Jobb lett volna vékonyabb tűt használni, de nekem sajnos nem volt.



A csipkét levéve ilyenek lettek:




Következett a beragasztás. A hobbi boltban a hobbi ragasztót ajánlották. Először a csipkét ragasztottam be:


Itt látszik, hogy a virág beragasztásánál a ragasztó nem húzott meg eléggé, s a csipke átnedvesedett. Le kellett szednem, kimosni a ragasztót, szárítani, s kezdhettem elölről. Utána a lencsét ragasztóztam be, hagytam száradni, s a megfelelő állag elérésekor behelyeztem a lencsét.


Kis virágos dobozt készítettem a két karkötőnek.



1 megjegyzés: