2016. május 25., szerda

Esküvői táska

A menyasszonynak is szüksége lehet a nagy nap során néhány apróságra, ezért praktikus, ha van egy, az ünnepi alkalomhoz illő kis táskája. Ezért az esküvői garnitúra következő darabja a menyasszonynak készült esküvői táska.


A táska csipkéje szintén a kollekció eddigi darabjainál használt Spania Dolina-s csipke.  A táska teljes egészében csipkével borított.
A keretet ITT vásároltam. A szabásmintát, s az útmutatót INNEN töltöttem le. A szabásmintát jó szokásomhoz híven kicsit átalakítottam. Ugyanis nem kellett a felső csipke fodor alá textil, s a bélést is egy darabból szabtam. Az alján nincs ovális betét, mert nem akartam nagyon öblösre készíteni. Az általam használt szabásminta a csipke mintarajzáról lemásolható, mert a csipke beborítja a textilt.
A csipke több ütemben készült:


Az elkészült csipke:


A csipke alatt a vajszínű pamut batiszt van, a táska bélése fehér pamut batiszt. Használtam még merevítő közbélést és 2mm-es közbélést.


A csipke mintarajza két részletben:

A megjelölt középvonalakat illesszük össze. A csipkét 100-as horgolócérnából készítettem. A piros vonal a kontúrszálat jelöli. Kontúrszálnak vajszínű fényes pamut fonalat használtam. A mintarajzot akkorára kell kinagyítani, hogy az átlósan elhelyezkedő rácspontok távolsága 2,5mm legyen.

1 megjegyzés: