2016. január 13., szerda

Esküvői vendégkönyv

Az esküvői kollekció egy másik darabja az esküvői vendégkönyv:


A kollekcióban közös a csipke mintája és a vajszín.
Pontos elképzelésem volt a vendégkönyv kinézetéről, s pontosan tudtam, hogy nem műbőrbe, nem papírba szeretném köttetni. Az előző időszak reménytelen könyvkötő keresése után most már biztosan tudtam, hogy Bíró Bertold békéscsabai könyvkötőhöz kell fordulnom. Rögtön partner volt a mű elkészítésében. Ő ajánlotta a gyűrt selyem kötést. Többféle színből választhattam. Végül vajszín és a sötét pezsgőszín mellett maradtam a lányom és  barátnőjével történt konzultáció után. Ezért is lett az egész kollekció alapszíne a vajszín.
A csipke alapmintája ugyanaz, mint a stóláé, csak kisebb mintaelemeket tartalmaz:


A csipke elkészülte után felvarrtam a papírra a csipkét:


Majd elkészült maga a könyv:


A csipke betétje mélyebben helyezkedik el, mint a borító. Így védve van a használat során. Alatta sötét pezsgőszín a kötés, hogy jobban kiemelje a csipkét.
Készült egy tok is a vendégkönyvhöz, melynek színe a sötét pezsgőszín:


A külső borító mérete 23x23x4cm. Itt nem sok csipkét kellett vernem. A munka jelentős része a könyvkötőre jutott, aki minden igényemet figyelembe véve újabb ötletekkel gazdagította a tervet. Köszönöm Bíró Bertoldnak a magas színvonalú munkát. Remekbe szabott lett a végeredmény.

A csipke mintarajza:


2 megjegyzés:

  1. Sok szép ötletet mutatsz be, gratulálok

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Igyekszem bemutatni, hogy a csipke nem csak csipketerítőt jelent, hanem széles alkalmazási lehetősége van a mindennapi életben.

      Törlés